SIKÇA SORULAN SORULAR

 

1. Kimler Proje başvurusunda bulunabilir?

    Cevap :  Amasya Üniversitesine mensup Öğretim Üyeleri (Prof. Dr., Doç. Dr., Dr.Öğr.Üy.) ile doktora, tıpta uzamanlık sanatta yeterlilik ve eş değer uzmanlık eğitimini tamamlamış olan kurum mensubu araştırmacılar başvurabilir.

 

2. Proje başvurusunda Kurum dışından Araştırmacı yazabilir miyim?

    Cevap: Evet yazılabilir.

 

3. Aynı proje takviminde iki kez proje başvurusunda bulunabilir miyim?

    Cevap: Hayır. Bir proje takviminde bir kez başvuru yapılabilir.

 

4. Yürütücülüğünü yaptığım iki projem varken üçüncü proje başvurusunda bulunabilir miyim?

    Cevap: Hayır. Bir yürütücü üzerinde iki proje bulunabilir.

 

5. Proje başvuru formunda Kurum dışından hakem yazmam gerekli mi?

    Cevap: Evet. Amasya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Proje Yönergesine göre en az bir hakemin dışarıdan olması zorunludur.

 

6. Proje başvurusunda evrakları BAP Birimine kimler teslim edebilir?

    Cevap: Proje Yürütücüsü ve Projedeki Araştırmacıların teslim etmesi zorunludur.

 

7. Proje başvuru formunun bütün sayfaları paraflı olmalı mıdır?

    Cevap: Evet bütün sayfaları ve ekleri paraflı olmak zorundadır.

 

8. Ara Rapor kaç ayda bir verilmelidir?

    Cevap: 6 ay dolduğu andan itibaren ara rapor BAP Otomasyonuna yüklenerek çıktısı alınıp paraflı bir şekilde BAP Birimine sunulmalıdır.

 

9. Sonuç Raporu ne zaman teslim edilmelidir?

    Cevap: Proje bitiş tarihi tamamlandıktan sonra üç ay içerisinde teslim edilmesi zorunludur.

 

10. Kurum dışından yazılan araştırmacılara yolluk-yevmiye verilir mi?

      Cevap:  Hayır. Kurum dışından yazılan araştırmacılara mali yardım yapılmaz.

 

11. Yurtiçi ve Yurtdışı seyahatlerde uçak bileti ne zaman alınmalıdır?

      Cevap: Görevlendirme Yazısı, Yönetim Kurulu Kararı, Harcama Talimatı bu işlemlerden sonra uçak bileti alınması zorunludur.

 

12. Katılım ücreti faturası ne zaman kestirilmelidir?

      Cevap: Katılım gerçekleştiği tarihler içerisine kestirilmelidir.

 

13. Projede bütçeler arası kalem aktarımı yapılabilir mi?

      Cevap:  Hayır. Bütçeler arası kalem aktarımı yapılmamaktadır.

 

14. Biten bir projenin bütçesi proje yürütücüsünün devam eden diğer projesinde kullanılabilir mi?

      Cevap: Hayır biten bir projenin bütçesi kullanılmaz.

 

15. Biten projedeki demirbaşları ne yapacağım?

      Cevap:  Bağlı olduğu Fakülte-Yüksekokul taşınırcısına teslim edilecektir.